Zoeken naar orthomoleculaire geneeskunde

orthomoleculaire geneeskunde
Orthomoleculaire Geneeskunde Osteopaat Yannick Smidts.
Orthomoleculaire geneeskunde of orthomoleculaire voedingsleer behandeld klachten met voeding of met specifieke stoffen die in voeding of kruiden aanwezig zijn. Geen enkele ziekte die met voeding kan worden genezen dient met andere middelen te worden behandeld. Orthomoleculair betekent de juiste moleculen.
Orthomoleculaire geneeskunde DeOnlineDrogist.nl.
Wat is Orthomoleculaire geneeskunde? Dit is een alternatieve geneeskunde die meent dat hoge doseringen voedingsstoffen goed voor je zijn. De orthomoleculaire geneeskunde gaat ervan uit dat een lichaam het gezondst is als er optimale voedingsstoffen in het lichaam aanwezig zijn.
Wie ben ik?
Deze opleiding, in combinatie met mijn studie geneeskunde en mijn onderzoekservaring met geneesmiddelen, maakte voor mij de puzzel van mijn visie op ziekte en gezondheid compleet; een holistische visie op gezond worden en gezond blijven door maximaal gebruik te maken van de herstellende krachten van ons lichaam en onze geest. Klik hier voor meer informatie over Orthomoleculaire Geneeskunde.
Opleiding Orthomoleculaire Voedingsleer.
In zes dagen leert u alles over micronutriënten en hun ontgiftende werking en de rol van macronutriënten bij preventie en behandeling van veelvoorkomende aandoeningen, waaronder obesitas, diabetes type 2, colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn. Er wordt dieper ingegaan op de meest frequent verstoorde werkingsmechanismen en de orthomoleculaire behandeling ervan. Ook komen de belangrijkste voedingsstoffen, hun indicaties en doseringen aan bod. Wat u onder andere leert.: Preventief inzetten van vitaminen, mineralen, vetten, koolhydraten en eiwitten bij patiëntbehandelingen.; Kennis van het totale immuunsysteem, de bijbehorende organen en hun functies.; Opstellen van valide voedingsplannen volgens de PNI-lifestyle.; Toepassen van klinische meetinstrumenten ter behandeling van veelvoorkomende ziektebeelden. Dag 1: Inleiding in de nutritionele geneeskunde.
Patiënteninformatie MBOG Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde.
Deze stoornissen kunnen ontstaan door bijvoorbeeld: tekorten aan mineralen in de bodem en daardoor in onze voeding; belasting met schadelijke stoffen, bestrijdingsmiddelen, straling, luchtvervuiling, amalgaan en dergelijke; stress; de manier van voedselbereiding in industrie en eigen keuken: veel goede stoffen gaan verloren. Orthomoleculaire Geneeskunde heeft een wetenschappelijke basis.
Osteokliniek Medisch Centrum Rotselaar.
Voedingssupplementen bevatten een hoog gehalte van stoffen die in beperkte hoeveelheid ook in de voeding voorkomen: vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren of enzymen, maar ook minder bekende groepen van stoffen zoals bijvoorbeeld de bioflavonoïden. Orthomoleculaire voeding en voedingssupplementen kunnen in het algemeen probleemloos worden gebruikt naast andere behandelingen zoals de reguliere geneeskunde, osteopathie, acupunctuur of homeopathie.
Orthomoleculaire geneeskunde Therapie en Therapeuten.
Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond, en orthomoleculair staat voor: de moleculen betreffende. In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er dus naar met stoffen te werken die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken.
Orthomoleculaire geneeskunde bij Apotheek Cogghe O-L-V-Waver.
Het centrale idee van de orthomoleculaire geneeskunde is dat er een onderscheid kan gemaakt worden tussen enerzijds lichaamseigen stoffen, die het lichaam ondersteunen en het stimuleren om op een natuurlijke manier te genezen, en anderzijds lichaamsvreemde stoffen, die afweerreacties van het lichaam kunnen oproepen.

Contacteer ons