Meer resultaten voor complementaire geneeskunde

complementaire geneeskunde
Homeopathie Netwerk Informatie over Klassieke Homeopathie Alternatieve en Complementaire Geneeswijzen.
Alternatieve en complementaire geneeswijzen wijzen de reguliere geneeskunde niet altijd af maar stellen zich er wel vaak tegenover of er naast. De belangrijkste alternatieve en complementaire geneeswijzen en therapieën zijn klik op de desbetreffende therapie voor meer informatie.: Acupunctuur Antroposofische Geneeskunde.
Het kaf en het koren. Alternatieve therapieën in de weegschaal. SKEPP.
Het veld van wat ook wel eens complementaire geneeskunde wordt genoemd, is breed en divers. Edzard Ernst en Simon Singh schreven er een helder, kritisch en genuanceerd boek over en stelden het in Amsterdam voor aan het publiek op het jaarlijkse symposium van de Vereniging tegen de Kwakzalverij.
complementaire geneeskunde.
De complementaire geneeskunde werkt aanvullend op de reguliere geneeskunde. Het meest wezenlijke van de complementaire geneeskunde is de benadering van ziekte als signaal van een verstoring van de gehele mens. De therapie is dus altijd op deze totaal visie gebaseerd.
Complementaire geneeswijzen 2 definities Encyclo.
Gevonden op http//www.medicinfo.nl/%7B45bae63b-22b3-4271-a885-7112374c8187%7D.: Dit zijn aanvullende behandelingen op de reguliere geneeskunde. Complementaire geneeswijzen vervangen dus niet de reguliere geneeskunde. Soms is de scheidslijn erg dun tussen wat regulier is en wat complementair. De reguliere westerse geneeskunde bestudeert de symptomen van een ziekte.
Alternatieve geneeswijze Wikipedia.
De termen alternatief, complementair" en geneeswijze" worden niet gebruikt omdat deze de indruk kunnen geven dat deze een alternatief of aanvulling kunnen vormen of ook werkelijk tot genezing kunnen leiden. Sommigen geven de voorkeur aan de term complementaire behandelwijze om te benadrukken dat deze behandelwijzen niet bedoeld zijn als vervanging van de geneeskunde.
Alternatieve geneeswijzen en pijn gezondheid.be.
Wie alternatieve en complementaire geneeskunde gebruikt is jonger en actiever dan wie kinesitherapie gebruikt. De gebruikers van alternatieve of complementaire geneeskunde komen het meest voor in de meer begunstigde sociale klassen. De sociale klasse heeft geen uitgesproken invloed op het gebruik van kinesitherapie.
Complementaire en alternatieve behandelingen.
Daarom is het misschien minder verwarrend te spreken van complementaire en alternatieve behandelingen CAB, beter bekend als Complementary and Alternative Medicine CAM in het Engelstalig deel van de wereld. Complementaire en alternatieve behandelingen worden soms ook niet-conventionele, ondersteunende of aanvullende behandelingen genoemd. Opgelet: als men in de reguliere geneeskunde de term aanvullend gebruikt, heeft hij meestal een andere betekenis.
Complementaire geneeskunde eQiLibre.
Er zijn vele vormen van complementaire geneeskunde: homeopathie, osteopathie, accupunctuur, oligotherapie, neuraaltherapie, antroposofie, chakrahealing, Het is niet mogelijk alle alternatieve of complementaire geneeswijzen over één kam te scheren. Voor sommige vormen van complementaire geneeskunde zoals osteopathie en homeopathie worden ook vergoed door het ziekenfonds.

Contacteer ons