Meer resultaten voor complementaire geneeskunde

complementaire geneeskunde
Homeopathie Netwerk Informatie over Klassieke Homeopathie Alternatieve en Complementaire Geneeswijzen.
Alternatieve en complementaire geneeswijzen wijzen de reguliere geneeskunde niet altijd af maar stellen zich er wel vaak tegenover of er naast. De belangrijkste alternatieve en complementaire geneeswijzen en therapieën zijn klik op de desbetreffende therapie voor meer informatie.: Acupunctuur Antroposofische Geneeskunde.
Wat is complementaire geneeskunde?
Complementaire geneeskunde omvat een groot aantal van de praktijken en systemen van de gezondheidszorg dat, voor een verscheidenheid van culturele, sociaal, economisch, of wetenschappelijke redenen, zijn nog niet goedgekeurd door de reguliere westerse geneeskunde. Complementaire geneeskunde is verschillend van alternatieve geneeskunde.
complementaire geneeskunde.
De complementaire geneeskunde werkt aanvullend op de reguliere geneeskunde. Het meest wezenlijke van de complementaire geneeskunde is de benadering van ziekte als signaal van een verstoring van de gehele mens. De therapie is dus altijd op deze totaal visie gebaseerd.
Alternatieve geneeswijze Wikipedia.
De termen alternatief, complementair" en geneeswijze" worden niet gebruikt omdat deze de indruk kunnen geven dat deze een alternatief of aanvulling kunnen vormen of ook werkelijk tot genezing kunnen leiden. Sommigen geven de voorkeur aan de term complementaire behandelwijze om te benadrukken dat deze behandelwijzen niet bedoeld zijn als vervanging van de geneeskunde.
Complementaire geneeskunde Praktijk Roozen Complementaire Geneeskunde.
Basisgedachten bij Complementaire Geneeskunde. Het centrale uitgangspunt is dat ieder mens een elektromagnetisch veld bezit, waarvan de energie, zolang die niet verstoord is, ordenend en cohesie bevorderend inwerkt op het lichaam. Teveel storende factoren ontregelen dat bio-energetisch veld, waardoor de werking van zelfgenezingskrachten geblokkeerd wordt.
Complementaire geneeswijzen 2 definities Encyclo.
Gevonden op http//www.medicinfo.nl/%7B45bae63b-22b3-4271-a885-7112374c8187%7D.: Dit zijn aanvullende behandelingen op de reguliere geneeskunde. Complementaire geneeswijzen vervangen dus niet de reguliere geneeskunde. Soms is de scheidslijn erg dun tussen wat regulier is en wat complementair. De reguliere westerse geneeskunde bestudeert de symptomen van een ziekte.
Complementaire en alternatieve behandelingen.
Daarom is het misschien minder verwarrend te spreken van complementaire en alternatieve behandelingen CAB, beter bekend als Complementary and Alternative Medicine CAM in het Engelstalig deel van de wereld. Complementaire en alternatieve behandelingen worden soms ook niet-conventionele, ondersteunende of aanvullende behandelingen genoemd. Opgelet: als men in de reguliere geneeskunde de term aanvullend gebruikt, heeft hij meestal een andere betekenis.
Complementaire geneeskunde eQiLibre.
Er zijn vele vormen van complementaire geneeskunde: homeopathie, osteopathie, accupunctuur, oligotherapie, neuraaltherapie, antroposofie, chakrahealing, Het is niet mogelijk alle alternatieve of complementaire geneeswijzen over één kam te scheren. Voor sommige vormen van complementaire geneeskunde zoals osteopathie en homeopathie worden ook vergoed door het ziekenfonds.

Contacteer ons