Op zoek naar kruidengeneeskunde opleiding?

kruidengeneeskunde opleiding
KRUIDENLEER Levensschool.
In deze cursus worden we volledig ingewijd in de geheimen der kruiden. Definitie afbakening terrein plaats fytotherapie ten opzichte van andere complementaire geneeswijzen het KB kruiden van 27/8/97. Beknopte geschiedenis met onder andere belangrijke kruidendeskundigen Dodoens, Von Bingen, Culpeper, de evolutie van empirie over fytochemie naar de moderne fytotherapie. Kruideninhoudsstoffen: bespreken van de belangrijkste groepen inhoudsstoffen die in kruiden worden teruggevonden en de werkzaamheid ervan verklaren onder andere bitterstoffen, looistoffen, avonoïden, slijmstoffen. Verwerkingsvormen: infusie, afkooksel, tinctuur, vloeibaar extract, droogextract, nebulisaat, kruidenpoeder, kruidensap, kruidensiroop, pap en olie, etherische olie, hydrolaat, glycerinemaceraat, spiritueuze maceraties, medicinale azijn, kruidenzalf, creme en balsem; aanwendingsvormen en gebruikte delen van een plant. Bespreken van de belangrijkste kruiden in de complementaire praktijk: hart en bloedvaten, huid, hormonaal/endocrien, ogen, spieren/gewrichten/bindweefsel, spijsvertering, urinewegen/. prostaat/bloedzuivering, weerstand/luchtwegen, zenuwstelsel. donderdagen 6, 13 en 20 december 2018, 10, 17, 24 en 31 januari, 7 februari 2019. zaterdagen 8, 15 en 22 december 2018, 12, 19, 26 januari, 9 februari 2019. van 9.15u tot 16.15u middagpauze van 12u tot 13.30u. Dr Geert Verhelst. EEN OPLEIDING AAN DE LEVENSSCHOOL.
Vakopleiding Kruidengeneeskunde Kruidenrijk.
Het Kruidenrijk verzorgt al 25 jaar een gedegen Vakopleiding Kruidengeneeskunde. De opleiding duurt 4 jaar, in blokken van 2 jaar, en is zeer afwisselend en boeiend om te volgen. Hij wordt gegeven in Haaren NBrin, Amsterdam NH en Oosterblokker NH door enthousiaste docenten. Iedereen met interesse in kruiden en kruidengeneeskunde kan meedoen.
Opleiding Herborist Kruidengeneeskunde Thuiscursus.NL.
Opleiding Herborist Kruidengeneeskunde. Opleiding Herborist Kruidengeneeskunde. February 27, 2014. By: benjamin ruyters. Welke vakgebieden genieten je voorkeur? Wanneer wil je met je studie starten? Waar wil je graag studeren? Sla deze stap over Sla deze stap over Sla deze stap over.
Kruiden cursus? Volg de cursus Kruidengeneeskunde van CIVAS!
Ook wordt ingegaan op bloesemremedies, homeopathie, het gebruik van kruiden in de keuken en cosmetische toepassingen van kruiden. Kruidengeneeskunde: wat kunt u ermee? Uw kennis van de kruidengeneeskunde en de heilzame toepassingsmogelijkheden is na succesvolle afronding van deze cursus meer dan uitstekend.
Opleiding Herborist. Opleiding Herborist.
Je merkt het, de opleiding Herboristen heeft bij de EAng een vrij ruim en afwisselend leerprogramma en dan hebben we het nog niet gehad over het hoofdvak Kruidenbereidingen dat we afzonderlijk bespreken. Wil je meer inhoudelijke informatie omtrent deze opleiding vraag een opleidingsbrochure aan.
Kruiden Fytotherapie Orthomoleculair Voeding ICZO vzw.
Kruiden Fytotherapie Orthomoleculair Voeding. homeopathie voeding orthomoleculaire voedingssupplementen gemmotherapie spoorelementen. Orthomoleculaire geneeskunde opleiding. chronische ontsteking van de darm. het immuunsysteem van de darm. de relatie tussen de darmflora en onze immuniteit. Hyperoestrogenisme en hun gevolgen bij man vrouw. Ontstaan van borst en prostaatkanker.
Herborist Syntra AB.
Herboristen gaan uit van een kruidengeneeskunde waarin de geneeskracht van de kruiden zelf de hoofdrol speelt. Over de opleiding herborist. De opleiding herborist leert je in twee jaar alles wat je moet weten over kruidengeneeskunde. Je krijgt een basis chemie, biochemie, plantkunde, anatomie, fysiologie en pathologie.
OPLEIDING FYTOTHERAPIE HERBA SANITAS Herba Sanitas.
Dit deel van de opleiding wordt afgerond met een diploma. Wat is Fytotherapie? Fytotherapie is een ander woord voor kruidengeneeskunde, een manier van genezen die is gebaseerd op de plantenkennis, die de basis vormt voor alle geneeskundige tradities wereldwijd. Dit maakt het beroep van fytotherapeut/kruidengeneeskundige letterlijk het oudste beroep van de wereld.

Contacteer ons