Zoeken naar opleiding psychotherapeut

opleiding psychotherapeut
Voor wie is de opleiding? RINO Zuid.
Bij aanmelding ontvangt u altijd een schriftelijk studieadvies zie voor meer informatie onder Kosten en aanmelden. Bij de start van de opleiding is het een vereiste dat u beschikt over een erkende opleidingsplaats tot psychotherapeut bij een door RINO Zuid erkende praktijkopleidingsinstelling.
Onderwijskiezer.
Veel hangt af van je ervaring, je basisopleiding en je psychotherapeutische opleiding. Soms werk je op medisch voorschrift. Psychotherapie is nog steeds geen erkend beroep dus iedereen kan zich in theorie psychotherapeut noemen! Zie onder het tabje Links voor meer info over het beroepsprofiel. Welke studierichting/opleiding moet of kan je volgen om Psychotherapeut te worden?
Eenjarige basisopleiding.
Werkend lid en erkend supervisor van de Vlaamse Vereniging voor Cliëntgericht Experiëntiële Psychotherapie en Counseling; als orthopedagoog psychotherapeut werkzaam op een afdeling voor adolescenten met een internaliserende problematiek van de Universitaire Kinder en Jeugdpsychiatrie te Antwerpen; is als staflid en docent verbonden aan FocusoneMotionS; Kernstaflid en docent in de Postgraduaat opleiding Psychotherapie.
postgraduaat psychotherapie in de interactionele vormgeving VIVES.
nog de psychotherapie zullen kunnen beoefenen. Er zijn echter uitzonderingen voorzien voor diegene die reeds de psychotherapie beoefenen, alsook voor alle studenten bachelor van een niet-WUG beroep die hun opleiding ten laatste in het academiejaar 16-17 aangevat hebben. Zij kunnen bij afstuderen wel nog instappen in psychotherapie-opleidingen en na het voltooien ervan onder supervisie van een autonoom beoefenaar in interdisciplinair verband de psychotherapie beoefenen.
Opleiders VSPW Gent.
Opleidingscoördinator Contextuele Therapie. Zelfstandig psychotherapeut, opleider, supervisor en leertherapeut. Opleidingen: gezinsbegeleiding, systeem, relatie en gezinstherapie, contextuele opleiding en gestaltopleiding het lichaam als leidraad. Werkervaring: gehandicaptenzorg 10j, gezinsbegeleiding in bijzondere jeugdzorg 10j, zelfstandige praktijk als psychotherapeut en supervisor 15j, opleider in Balans 15j.
PPO opleidingsinstituut Opleiding Psychotherapeut.
Opleidingen Opleiding Psychotherapeut. Als psychotherapeut bent u een professionele behandelaar. U richt zich specifiek op de psychotherapeutische behandeling van de meer complexe, en in de persoonlijkheid van de patiënt gewortelde, problematiek. Als psychotherapeut heeft u oog voor zowel het individu als het systeem.
Ik overweeg om een psychotherapie-opleiding te starten. Maar ik wil wel zeker weten dat die opleiding later ook erkend zal worden. Welke psychotherapie opleiding volg ik best? Vlaamse Vereniging van K
Ik overweeg om een psychotherapie-opleiding te starten. Maar ik wil wel zeker weten dat die opleiding later ook erkend zal worden. Welke psychotherapie opleiding volg ik best? Helaas is er momenteel nog onduidelijkheid over de erkenning van psychotherapie. In de officiële uitleg van het wetsvoorstel staat.:
Psychotherapeut, relatietherapeut en gezinstherapeut.
Heb jij het gevoel er alleen niet meer uit te geraken? Heb jij ja geantwoord op deze laatste vraag en op één of meerdere van voorgaande vragen? Dat kan een goede reden zijn om een afspraak te maken met een psychotherapeut.

Contacteer ons