Zoeken naar Fytotherapie

Fytotherapie
Fytotherapie en thee.
Babys en kinderen. fytotherapie en thee. Fytotherapie, of kruidengeneeskunde, behandeling met planten, is het behandelen van gezondheidsklachten en ziekten met plantaardige middelen. Sinds mensenheugenis is bekend dat bepaalde planten een geneeskrachtige werking kunnen hebben en al even lang wordt daar gebruik van gemaakt.
Kruidengeneeskunde Wikipedia.
In de kruidengeneeskunde gebruikte plantaardige middelen noemt men kruidengeneesmiddelen of fytotherapeutica. De definitie van de Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie luidt: Geneesmiddelen" die als actieve ingrediënten uitsluitend planten, delen van planten of plantenmaterialen of combinaties daarvan bevatten, in ruwe of bewerkte staat" 1 Volgens deze definitie valt therapeutisch gebruik van geïsoleerde inhoudsstoffen van planten bijvoorbeeld curcumine, morfine, digoxine, galantamine, taxol uitdrukkelijk niet onder de fytotherapie.
Fytotherapie: Online Bestellen aan Lage Prijzen!
Docteur Valnet 1. Energetica Natura 1. Forté Pharma 1. ixX Pharma 1. Laboratoire Fenioux 21. Marcus Rohrer 2. Natural Energy 3. Parabolic biologicals 5. Soria Natural 96. Super Diet 10. Vera Sana 4. Home Natuurgeneeskunde Fytotherapie. Resultaten 1-18 op 714.
Fytotherapie tilman.
Deze hebben ze geïsoleerd om chemische geneesmiddelen te creëren die steeds krachtiger worden, maar steeds minder rekening houden met ons evenwicht. De fytotherapie van de 21ste eeuw moet dus tegelijk zachte en actieve oplossingen aanbieden, die beantwoorden aan de verwachtingen van de patiënten, artsen en apothekers.
Fytotherapie Koen Beeckman.
Wat is het verschil tussen fytotherapie en nutritherapie? Naast een ganse reeks preparaten op basis van plantenextracten biedt fytotherapie ook een gamma aan preparaten voedingssupplementen op basis van nutriënten of voedingsstoffen. Nutritherapie gaat ervan uit dat een ziekte ontstaat door tekorten aan voedingsstoffen.
Kruidengeneeskunde fytotherapie SKEPP.
Bij fytotherapie worden bereidingen gebruikt van de volledige plant, zoals frambozenbladthee Rubus idaeus of extract van paardekastanjezaad Aeschlus hippocastanium, waarvan men gelooft dat ze door het nauwelijks aangetoonde proces van synergie werkzamer zouden zijn dan de som van hun delen.
Fytotherapie Biomedische praktijk van Dr Johan De Saedeleer, Wommelgem.
Na deze inleiding komen we tot de verschillende vormen van fytotherapie. Men kan fytotherapie voorschrijven op basis van klachten, zoals klassieke geneeskunde doet, maar dan met dit verschil dat, indien men geen giftige kruiden neemt, men volledig onschuldig behandelt. Fytotherapie kan gebruikt worden voor een zogenaamde drainage" d.w.z.
Encyclopedie: Fytotherapie Vereniging tegen de Kwakzalverij.
Tot slot, bij veel zogenaamd geneeskrachtige kruiden worden de claims voor de werkzaamheid zeer overtrokken. Op zijn best gaat het dan om middelen die zwak werken en geschikt zijn voor mensen die eigenlijk niet ziek zijn. Sinds 1988 bestaat er een Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie.

Contacteer ons