Zoeken naar Fytotherapie

Fytotherapie
Opletten met voedingssupplementen en fytotherapie! Stichting tegen Kanker.
Home Nieuws Opletten met voedingssupplementen en fytotherapie! Opletten met voedingssupplementen en fytotherapie! Dinsdag, 7 oktober 2014. Sommige voedingssupplementen en plantaardige middelen kunnen leiden tot beschadiging van de lever en zelfs leverfalen en dood. Dat wordt bevestigd door een onderzoek in de VSA waaruit bleek dat op tien jaar tijd 2004-2013 het percentage leverletsels veroorzaakt door deze middelen van 7% naar 20% is gestegen.
Kruidengeneeskunde Wikipedia.
In de kruidengeneeskunde gebruikte plantaardige middelen noemt men kruidengeneesmiddelen of fytotherapeutica. De definitie van de Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie luidt: Geneesmiddelen" die als actieve ingrediënten uitsluitend planten, delen van planten of plantenmaterialen of combinaties daarvan bevatten, in ruwe of bewerkte staat" 1 Volgens deze definitie valt therapeutisch gebruik van geïsoleerde inhoudsstoffen van planten bijvoorbeeld curcumine, morfine, digoxine, galantamine, taxol uitdrukkelijk niet onder de fytotherapie.
Fytotherapie: Online Bestellen aan Lage Prijzen!
Docteur Valnet 1. Energetica Natura 1. Forté Pharma 1. ixX Pharma 1. Laboratoire Fenioux 21. Marcus Rohrer 2. Natural Energy 3. Parabolic biologicals 5. Soria Natural 96. Super Diet 10. Vera Sana 4. Home Natuurgeneeskunde Fytotherapie. Resultaten 1-18 op 714.
Kruidengeneeskunde fytotherapie SKEPP.
Bij fytotherapie worden bereidingen gebruikt van de volledige plant, zoals frambozenbladthee Rubus idaeus of extract van paardekastanjezaad Aeschlus hippocastanium, waarvan men gelooft dat ze door het nauwelijks aangetoonde proces van synergie werkzamer zouden zijn dan de som van hun delen.
Fytotherapie De Kruidenwereld.
Geneeskrachtige kruiden zijn op een aantal manieren in te nemen: in vloeibare vorm als een tinctuur, een kruidenoplossing in alcohol en water; als een aftreksel van gedroogde kruiden; als een afkooksel waarin kruiden met wortels en schors worden gekookt en waarvan de vloeistof wordt gedronken.
Encyclopedie: Fytotherapie Vereniging tegen de Kwakzalverij.
Tot slot, bij veel zogenaamd geneeskrachtige kruiden worden de claims voor de werkzaamheid zeer overtrokken. Op zijn best gaat het dan om middelen die zwak werken en geschikt zijn voor mensen die eigenlijk niet ziek zijn. Sinds 1988 bestaat er een Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie.
Fytotherapie Biomedische praktijk van Dr Johan De Saedeleer, Wommelgem.
Na deze inleiding komen we tot de verschillende vormen van fytotherapie. Men kan fytotherapie voorschrijven op basis van klachten, zoals klassieke geneeskunde doet, maar dan met dit verschil dat, indien men geen giftige kruiden neemt, men volledig onschuldig behandelt. Fytotherapie kan gebruikt worden voor een zogenaamde drainage" d.w.z.
Wat is Fytotherapie? Mens en Gezondheid: Natuurgeneeswijze.
Fytotherapie betekent letterlijk plantengeneeskunde of kruidengeneeskunde. Fytotherapie is net als homeopathie een natuurgeneeswijze. Fytotherapie onderscheidt zich van homeopathie omdat in er alleen plantaardige stoffen worden gebruikt in de kruidengeneeskunde. Homeopathische medicijnen gebruiken voornamelijk plantaardige stoffen maar ook mineralen, dierproducten zoals honing, gemalen oesterschelpen en zelfs weefsels van ziektes.

Contacteer ons